Ik ben Kawai van den Elzen uit Amsterdam en zit op het Metis Montessori Lyceum, hier doe ik het vak technasium. 
Ik ben in 2005 geboren en ben nu 17 jaar oud.

Ik hou ervan om dingen te ontwerpen en iets maken met mijn handen, zo maak regelmatig iets van hout. Dingen die ik heb ontworpen en gemaakt (soms met hulp van mijn vader) zijn: een hut in de tuin, kasten, mijn kamer lamp, een caviahok, een bak voor mijn drumstokken, planken tegen de muur voor geluidsdemping, een bak om papieren in te sorteren, een drone, een bureaublad van oud hout, een houten bunker en een snare drum (trommel). 
Ik hou ook erg van muziek, boulderen en fotografie en drum dagelijks. 


Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Vaardigheden

 Samenwerking:

 • Plannen
 • Taken verdelen en uitvoeren
 • Samenwerken met experts
 • Discussiëren
 • Presenteren
 • Eisen opstellen en toepassen

 

De verschillende ontwerpfasen doorlopen: 

 • Wetenschappelijke informatie opzoeken via internet en een verslag schrijven (probleem verkennen en formuleren).
 • Een werkplan schrijven (probleem verkennen en formuleren).
 • Brainstormen en ideeën selecteren (ideeën verzinnen en selecteren).
 • Algemene schetsen maken (concepten uitwerken en selecteren).
 • Digitale ontwerpen maken met SketchUp met de juiste afmetingen (prototype maken).
 • Lijst met benodigdheden opstellen (prototype maken).
 • Maquette maken (prototype maken).
 • Feedback vragen en product verbeteren (testen en optimaliseren).
 • Presenteren (presenteren).


Bouwen:

 • Werken met een handzaag, cirkelzaag, boor, kolomboor, figuurzaag, decoupeerzaag, frees, hamer, schuifmaat en winkelhaak.
 • Afmeten en die afmetingen op de juiste manier toepassen in het bouwen en ontwerpen.
 • In welke volgorde je iets moet bouwen.
 • Problemen in je ontwerp oplossen.
 • Solderen.
 • Werken met gips

Waar heb ik het geleerd?

 De vaardigheden onder het vlak 'samenwerking' en 'de verschillende ontwerpfases' heb ik geleerd door simpelweg vele projecten te ondergaan. Bijna alle vaardigheden die onder deze twee vlakken staan pas je elk project toe en zijn cruciaal voor het doorlopen van je project.

De vaardigheden onder het stukje 'bouwen' heb ik zowel op het technasium als zelfstandig geleerd, al heb ik deze vaardigheden wel grotendeels zelfstandig en vanaf jongs af aan geleerd. De meeste van deze vaardigheden heb ik al vaak toegepast.